Help Comp Died! - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 04-19-2003, 06:22 PM Thread Starter
We lost one.....
 
Mychael101's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Red Oak TX
Posts: 6,415
Help Comp Died!

Well my comp took a dump on my and I cant seem to re-install anything. I've booted from a 98 boot disk, and deleted all my partitions and then fdisked. I then tried to do a complete fresh install and it kept rebooting over and over. Then blue screening me with unmountable drive error and memory allocation error too. I finally got it to install only having to skip a bunch of files because it couldn't find them on the cd. This is the O/S cd that I got with the comp from gateway. So now all the app cd that came with my comp won't load now either. I'm out of ideas so help me out please! I can't handle having to use my in-laws comp at there place!!!
Mychael101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-19-2003, 07:34 PM
Lifer
 
Grant's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Posts: 9,204
What are your system specs? HD & memory and mobo?
Grant is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-20-2003, 09:41 AM
date +%H:%M | grep 4:20
 
Join Date: Jan 2003
Location: forty four & two
Posts: 278
have you tried low level formatting your hard drive? even though the error message says a file is unable to be located on the cd this could just mean the file is not able to be written to the disk rather than the cd is bad. which could be the reason for your unmountable blue screen error. when your computer blue screens typically the last error message is the cause of the problem. you could try writing all zero's to the drive through whatever diagnostics tools are provided for the drive, which you should be able to obtain from their website. then if you have another drive i'd try swapping it out and trying to load the os again.
evilmonk is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 04-23-2003, 06:18 PM Thread Starter
We lost one.....
 
Mychael101's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Red Oak TX
Posts: 6,415
Well I tried writing all zeros to the drive and a fresh re-install but still gave me the same blue screens. So I said hell with it and took it up to gateway to have them fix it. I'm really glad that we paid the extra $150 for the extended warranty. They called me this morning to give me a status on my machine and said that I was going to lose all my information and that no viruses were found and all my hardware passed their diagnostics and that I should have my machine within 24 hrs. I'm skeptical that they will fully repair my machine and I think its hardware related but I guess I'll know soon enough.
Mychael101 is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-23-2003, 06:55 PM
¯\(º_o)/¯
 
AbecX's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Colinas
Posts: 25,373
It was obviously a bad cd or bad ram imho, low level format doesnt do jack but mark every cylinder as off.
AbecX is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-26-2003, 07:02 PM Thread Starter
We lost one.....
 
Mychael101's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Red Oak TX
Posts: 6,415
Well come to find out that my motherboard is out! Again, this is my second in 4 months! Hopefully I will have my comp back by this coming Tuesday.
Mychael101 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 05-01-2003, 05:16 PM Thread Starter
We lost one.....
 
Mychael101's Avatar
 
Join Date: Jun 2001
Location: Red Oak TX
Posts: 6,415
Ok gateway replaced my hard drive, motherboard, and processor. And then told me one of my sticks of memory was the problem because it wasn't the kingston brand.
Mychael101 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome