Red Hat 8.0 and DVD question? - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 02:14 PM Thread Starter
Boost is Good
 
The Punisher's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: With Weapons of Mass Instruction
Posts: 3,135
Red Hat 8.0 and DVD question?

Running Red Hat 8.0 Pro. with a Pioneer DVD/Rw drive. The drive is working fine as a CD device but I downloaded MPLAYER as RPMs and installed it but it will not play with my DVD drive. When I try to play DVD's it pops up with this error:
***Couldnt open DVD device /dev/dvd***
I am using the KDE gui and it shows that it recognizes the cd rom device as a CD/DVD Rom drive, but cant get it to work.
The propertys of this drive are
/dev/cdrom
mount point. /mnt/cdrom
Can anyone help? Maybe I dont have the right driver?
The Punisher is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 02:48 PM
\(_o)/
 
AbecX's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Colinas
Posts: 25,373
Thumbs up

your drive is fine, just need to setup a link correctly hehe

cd to /proc/ide and do a ls and tell me what directorys you have in there.

AbecX is offline  
post #3 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 02:58 PM Thread Starter
Boost is Good
 
The Punisher's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: With Weapons of Mass Instruction
Posts: 3,135
I did an ls in that dir and it says this

drivers hda hdc ide0 ide1 sis
The Punisher is offline  
 
post #4 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 03:02 PM
\(_o)/
 
AbecX's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Colinas
Posts: 25,373
Thumbs up

rm -rf /dev/dvd
ln -s /dev/hdc /dev/dvd
AbecX is offline  
post #5 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 03:10 PM Thread Starter
Boost is Good
 
The Punisher's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: With Weapons of Mass Instruction
Posts: 3,135
That error is gone, but now getting another error: Cant open VMG info!
Is something not installed right?
The Punisher is offline  
post #6 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 03:21 PM
\(_o)/
 
AbecX's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Colinas
Posts: 25,373
VMG is realted to the DVD encoding stuff.

To play encrypted DVD's you need these:

http://www.videolan.org/pub/videolan...2.4-2.i586.rpm
http://www.videolan.org/pub/videolan...2.4-2.i586.rpm
AbecX is offline  
post #7 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 03:31 PM Thread Starter
Boost is Good
 
The Punisher's Avatar
 
Join Date: Mar 2002
Location: With Weapons of Mass Instruction
Posts: 3,135
installed those to RPMs and still gives same error
When I downloaded Mplayer they had a RPM package for encoding called "mencoder-0.90pre10-1.i386.rpm", but when I try to install it, it says I am missing this package "libmp3lame.so.0" Could this be it? But that package was not on the download page.
The Punisher is offline  
post #8 of 8 (permalink) Old 12-06-2002, 04:39 PM
\(_o)/
 
AbecX's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Colinas
Posts: 25,373
Compile this as well:
http://liba52.sourceforge.net/files/a52dec-0.7.4.tar.gz

This decodes the audio.
AbecX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome