broke down and tried intel... - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 07:30 AM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 788
broke down and tried intel...

finally decided to try an intel chip, got the 8500 combo from frys from the friday ad and snatched the G33 board instead of the G31 board that was supposed to come with it, got it hope got it all together and it would boot but it would freeze right when it showed the amount of ram in the bios, completely frozen...

so that board goes back to frys and ended up with the G31 board from the ad, get home and get it put together and bam, same exact problem (during boot it freezes right after it shows the amount of ram)

had the processor exchanged at frys for a new one the 2nd time keep in mind, so this ram (ddr2 6400 2gb ocz) was the only thing in both setups... could it be the ram thats causing this? i dont have any other ddr2 ram so im not going to be able to test it, would rather take this hunk back and get a AMD i guess

i just thought it was strange though that frys said it was a bad CPU chip when i went to exchange the combo for new parts...

Last edited by buzntxn; 09-22-2008 at 07:48 AM.
buzntxn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 08:54 AM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 788
ok its either a bios update issue or ram issue... intel junk goes back = amd wins?
buzntxn is offline  
post #3 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 10:02 AM
fuckcanada
 
Roliath's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: fuckcanada
Posts: 5,325
Check to see if the board supports the new 45nm cpu's out of the box. It may simply need a BIOS update. Or if you want, loan me the 8500 and i'll test it out

Roliath is offline  
 
post #4 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 12:38 PM
11-05-09
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Oh- sai- rus.
Posts: 21,428
I have had *0* problems with my C2D and Asus PK5 Deluxe mobo
Osiris is offline  
post #5 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 02:08 PM
duh...duh....duh
 
ceyko's Avatar
 
Join Date: Aug 2004
Location: ES BEER
Posts: 9,543
I've never had problems with Intel gear myself. Never had problems with AMD gear either really.

My '03 Sold.
ceyko is offline  
post #6 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 07:24 PM
Googlist-Wikipedian
 
Hunt4m3x's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: de_aztec
Posts: 4,814
Ruh rohs. I haven;t had any problems. Maybe installer error? :P

2005 Infiniti G35 Sedan Ivory Pearl Premium

2006 Infiniti FX45 Liquid Platinum

2010 Polaris Ranger RZR S Orange Madness







Ban count: 2
Hunt4m3x is offline  
post #7 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 07:28 PM
Moved to dfw mustangs.net
 
lowthreeohz's Avatar
 
Join Date: Oct 2002
Location: Hurst-Useless-Bedford area
Posts: 20,572
pebkac.
lowthreeohz is offline  
post #8 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 07:30 PM
Trailer Park Royalty
 
whitetrash's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: TX
Posts: 3,047
never had a problem with intell. AMD on the other hand..... well lets just say you couldn't pay me to use one


03 cobra 450/443--2.93 upper, JLT CAI, o/r x, dumped flows, SRA w/3.73s
94 Z71-dd
whitetrash is offline  
post #9 of 9 (permalink) Old 09-22-2008, 08:22 PM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 788
ecs g31t-m (current), ecs g33t-m2 with the e8500 bx stepping... new model i think

when i took the ram out and powered it back up i heard it beep at me, so the cpu isnt dead and the ram works fine on another computer, tried 2 different psu's, 2 complete different setups and the same exact error on both boards

so i google search it and comes up with a bunch of forum talk, pretty much narrowed it down to the bios... every fix i was reading about involves switching out the 8500 with something a little older to download the bios update and install
buzntxn is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome