Video Card memory on Vista - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 10-06-2007, 04:07 AM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Mar 2005
Location: In the place that I am
Posts: 332
Exclamation Video Card memory on Vista

OK, for the Vista peeps. I have a 8800GTS with 640 MB of mem. Display properties lists that correctly, but it says I am sharing 767MB of system memory. How can I disable that? I have 2GB of memory and with this setting, almost half my memory is being eaten.

K, thnx
Red Shadow is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 10-06-2007, 08:18 AM
Rockin' da fumanchu
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 7,224
Disable onboard video in bios if I'm not mistaken.





Listen to my buddy, Jeff Bolton, from 6-9 AM Mon-Fri.

Obamanomics = Trickle Up Poverty

Think you need to format/reinstall your OS(XP), read this first.
Tx Redneck is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 10-06-2007, 02:59 PM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Mar 2005
Location: In the place that I am
Posts: 332
no. I Know its not that. I had XP running fine without sharing memory. Now in Vista, its taking system Memory and using it as Videocard memory.
Red Shadow is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 10-06-2007, 04:15 PM
Rockin' da fumanchu
 
Join Date: Nov 2005
Location: On the straight and narrow,stumbling at best, only by Gods grace.
Posts: 7,224
Quote:
Originally Posted by Red Shadow
no. I Know its not that. I had XP running fine without sharing memory. Now in Vista, its taking system Memory and using it as Videocard memory.
I dunno then. I tried.





Listen to my buddy, Jeff Bolton, from 6-9 AM Mon-Fri.

Obamanomics = Trickle Up Poverty

Think you need to format/reinstall your OS(XP), read this first.
Tx Redneck is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 10-06-2007, 04:16 PM
Adrenaline is my ABS.
 
J Osh10's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Decapitating Haterz With Amazing Ease
Posts: 1,817
Vista is a memory hog... sorry

1985 Mustang GT "MNM"
J Osh10 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 10-07-2007, 01:52 AM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Mar 2005
Location: In the place that I am
Posts: 332
thats the weird thing. I didn't enable it to take system memory. It did it by itself. Its pissing me off. That and my Windows Server 03, and my Xp MCE box cant access and transfer files between the Vista. Im hoping its just a setting or something. Im going to do some digging, but if anyone has any pointers......keep them comming
Red Shadow is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 10-07-2007, 07:05 AM
\(_o)/
 
AbecX's Avatar
 
Join Date: Nov 2001
Location: Las Colinas
Posts: 25,373
Computers do not do anything by themselves. You probably set something to default or were playing with something else to cause whatever it is you're talking about. Video cards don't just randomly tell the bios to use 768mb of physical memory.

AbecX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome