When using my wireless setup my internet gets really slow? - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 6 (permalink) Old 08-10-2007, 12:18 AM Thread Starter
Banned
 
stephen4785's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: \
Posts: 6,645
When using my wireless setup my internet gets really slow?

I got a Netlink wireless router from a friend. Hooked it up and it worked great. I downloaded some stuff to my PS3 and it worked well. I went and got back on my computer and the connection was extremely slow. It kept getting sloer and slower. I unhooked it and went back to the dsl router and eveything was back to normal. I reinstalled the wireless router and the same thing happend. Fine for a while then started getting slower.
Any ideas?
stephen4785 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 6 (permalink) Old 08-10-2007, 12:22 AM
Sign I saw on the ground:
 
barronj's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Austin, TX
Posts: 2,257
Silly question, but is it password protected?

Your neighbors might be taking advantage of your signal, if it's the strongest one they have access to.

Also, I've noticed that my speeds slow significantly during peak hours, if it's any consolation, and my chit is p-word protected.
barronj is offline  
post #3 of 6 (permalink) Old 08-10-2007, 12:32 AM Thread Starter
Banned
 
stephen4785's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: \
Posts: 6,645
Yeah its an encrypted network. But I dint think any neighbors could get the signal cause our house's are pretty far apart.
stephen4785 is offline  
 
post #4 of 6 (permalink) Old 08-10-2007, 12:37 AM
Sign I saw on the ground:
 
barronj's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: Austin, TX
Posts: 2,257
I should really just stay out of this forum...I don't know scratch about 'putahs.
barronj is offline  
post #5 of 6 (permalink) Old 08-10-2007, 03:36 AM
11-05-09
 
Osiris's Avatar
 
Join Date: Feb 2002
Location: Oh- sai- rus.
Posts: 21,428
Quote:
Originally Posted by stephen4785
I got a Netlink wireless router from a friend. Hooked it up and it worked great. I downloaded some stuff to my PS3 and it worked well. I went and got back on my computer and the connection was extremely slow. It kept getting sloer and slower. I unhooked it and went back to the dsl router and eveything was back to normal. I reinstalled the wireless router and the same thing happend. Fine for a while then started getting slower.
Any ideas?
Check the firmware in the routers control panel. Make sure it's updated. Have you performed a hard reset on the router before you used it?
Osiris is offline  
post #6 of 6 (permalink) Old 08-10-2007, 10:15 PM Thread Starter
Banned
 
stephen4785's Avatar
 
Join Date: Mar 2004
Location: \
Posts: 6,645
Quote:
Originally Posted by RedHornet
Check the firmware in the routers control panel. Make sure it's updated. Have you performed a hard reset on the router before you used it?
If by hard reset you mean push the little button with a paper clip then yeah. I downloaded the latest frimware from there site.
stephen4785 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome