Sound gone? - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:00 AM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Sound gone?

One day after restarting my computer it made a strange beep and then after that my sound stopped working. Anyone have any idea what it could be? Thanks.
deso is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:23 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
Have you checked all your plugs from speakers to comp? have you checked all your settings to ensure everything is turn up or on...also if you have a Ipod or something plug your speaks in to that to see if you speakers still work .....

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
post #3 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:28 AM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Yes I checked the plugs to everything and then plugged in a set of headphones that work on my mp3 player but those wouldnt work either. Also everything is turned up and not muted.
deso is offline  
 
post #4 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:29 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
go to your BIOS and check to make sure everything is on with that...do you just have a motherboard Sound or do you have a sound card?

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
post #5 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:30 AM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Its onboard sound card. Will go check my BIOS now.
deso is offline  
post #6 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:34 AM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
BIOS also checked out to be fine. Hmm
deso is offline  
post #7 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:43 AM
Time Served
 
Join Date: Apr 2002
Location: Dallas
Posts: 950
Is it possible that your comp. may have downloaded some sort of update? I know that after some of the updates my sound will not work for some reason so I just restore to the last know time that the speakers were working
BIGED is offline  
post #8 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:44 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
hmm..sounds like mabye your sound went out on your board...if you feel comfortable ..open up your box to make sure nothing came undone and smell around for mabye burnt circuts

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
post #9 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 11:45 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
another thing ...check all your sounds players Winamp which can controll all of your sound volume, Windows Media player, Quick time ..etc etc make and turn all those all up

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
post #10 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 01:04 PM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Yea i've tried all the media players too =D. Yea i'm comfortable with it and I will check it now, thanks.
deso is offline  
post #11 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 01:11 PM
Lifer
 
bard's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Prosper
Posts: 4,668
On more than one occasion I've had to reset the cmos memory on my mobo to get some of the onboard systems back online. (IDE drives, onboard LAN, sound, etc.)
bard is offline  
post #12 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 01:26 PM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Yea I didn't really smell anything burnt and couldn't see anything burnt, I'll try resetting my CMOS real fast too. Totally slipped my mind to try that too, thanks.
deso is offline  
post #13 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 01:42 PM
makin' bacon
 
Stevo's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Location: Longview,TX
Posts: 5,752
I had the onboard sound go out on an Asus board, actually, it was only the front two channels, the rest worked fine. Weird thing was, even when I tried adding a PCI sound card, it too would not work on the front channels. On closer inspection, I found a small section that was charred on the mobo.

Stevo

Animal whisperings

Intoxicate the night

Hypnotize the desperate

Slow motion light

Wash away into the rain

Blood, milk and sky


Stevo is offline  
post #14 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 02:57 PM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Yea I just noticed my mic won't work either so I am going to try adding a new sound card and see if that will work. Now to find time to get one Thanks guys.
deso is offline  
post #15 of 20 (permalink) Old 03-13-2007, 05:27 PM
On a downward spiral
 
idrivea4banger's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: in the land of the crazy and the wicked; a place far far away from reality; in a distant galaxy with demonic beings, a place only known as: crooked I
Posts: 5,334
just re-install the sound driver. this should get it working.

Quote:
Originally Posted by Geof
Hopefully this storm will blow idrivea4banger's sig the fuck away.
Quote:
Originally Posted by Mustangman_2000
Someone who is able, needs to put the cock block on his ridiculous sig.
Quote:
Originally Posted by Cooter
and your sig causes distress in 74% of board members and 98% of migratory birds
Quote:
Originally Posted by BOOSTED32V
No, your sig sucks like a whitegirl trying to get a promotion
Quote:
Originally Posted by Da Prez
my excuse is i dont give a fuck...
idrivea4banger is offline  
post #16 of 20 (permalink) Old 03-14-2007, 08:58 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
lol I forgot about the most obvious answer nice

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
post #17 of 20 (permalink) Old 03-14-2007, 05:03 PM
On a downward spiral
 
idrivea4banger's Avatar
 
Join Date: May 2005
Location: in the land of the crazy and the wicked; a place far far away from reality; in a distant galaxy with demonic beings, a place only known as: crooked I
Posts: 5,334
Quote:
Originally Posted by DFWminis
lol I forgot about the most obvious answer nice

what was the most obvious answer??

Quote:
Originally Posted by Geof
Hopefully this storm will blow idrivea4banger's sig the fuck away.
Quote:
Originally Posted by Mustangman_2000
Someone who is able, needs to put the cock block on his ridiculous sig.
Quote:
Originally Posted by Cooter
and your sig causes distress in 74% of board members and 98% of migratory birds
Quote:
Originally Posted by BOOSTED32V
No, your sig sucks like a whitegirl trying to get a promotion
Quote:
Originally Posted by Da Prez
my excuse is i dont give a fuck...
idrivea4banger is offline  
post #18 of 20 (permalink) Old 03-15-2007, 08:19 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
reinstall the driver

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
post #19 of 20 (permalink) Old 03-15-2007, 11:19 PM Thread Starter
Lifer
 
deso's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Location: Arlington
Posts: 1,124
Quote:
Originally Posted by DFWminis
lol I forgot about the most obvious answer nice
Yea it actually worked
deso is offline  
post #20 of 20 (permalink) Old 03-16-2007, 08:45 AM
Long Live T.S.
 
DFWminis's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Location: F U thieves!
Posts: 4,765
coo coo

To me, clowns aren't funny. In fact, they're kind of scary. I've wondered where this started and I think it goes back to the time I went to the circus, and a clown killed my dad.
DFWminis is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome