Dual video card/monitor setup - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 03-10-2007, 01:05 PM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Nov 2003
Location: North Fort Worth
Posts: 871
Dual video card/monitor setup

Got a new XPS last week with dual 7900 GS cards and two 20" widescreen monitors. Only one monitor works out of the box and the other is disabled due to the way Dell configures these before they ship them. The documentation is a little sketchy on how to activate the second monitor, but I would think I just go to the diaply properties, select the "2" monitor and then click the little box that allows you to extend the display to the second monitor. I have done this and it works fine. Somewhere in the documentation it also says that you have to disable the SLI properties to allow the GPUs to work independently. Is that necessary?

2003 Torch Red Mach 1 (Almost moddin' time!)
1970 Fastback (Ready for paint!)
HORSPLA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 03-10-2007, 01:55 PM
Back To Normal
 
2001 GT's Avatar
 
Join Date: Jan 2001
Location: Beyond the Abyss
Posts: 6,180
Yes it is...You can not have an SLi Dual monitor configuration. Either you use one monitor and have SLi enabled or you disable it and get to use both of the monitors.

Texan By Birth, Techsan By Choice.
2001 GT is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 03-10-2007, 02:39 PM
fuckcanada
 
Roliath's Avatar
 
Join Date: Sep 2003
Location: fuckcanada
Posts: 5,325
Quote:
Originally Posted by 2001 GT
Yes it is...You can not have an SLi Dual monitor configuration. Either you use one monitor and have SLi enabled or you disable it and get to use both of the monitors.
hooray!

Roliath is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 03-10-2007, 05:58 PM Thread Starter
Time Served
 
Join Date: Nov 2003
Location: North Fort Worth
Posts: 871
Quote:
Originally Posted by 2001 GT
Yes it is...You can not have an SLi Dual monitor configuration. Either you use one monitor and have SLi enabled or you disable it and get to use both of the monitors.
That makes sense. I found a config window showing SLI and it is disabled. Guess that's why it seemed to work OK for me. Thanks for the info!

2003 Torch Red Mach 1 (Almost moddin' time!)
1970 Fastback (Ready for paint!)
HORSPLA is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome