Computer freezing during Guildwars - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-22-2007, 07:52 PM Thread Starter
Lifer
 
bard's Avatar
 
Join Date: Aug 2000
Location: Prosper
Posts: 4,668
Computer freezing during Guildwars

For the first time in years I actually bought a game. Everything goes fine until all of a sudden the screen freezes with five vertical bands of multi-colored rectangles take over the screen. The sounds goes staticy and the only way to recover is to reset the pc. The first thing that comes to mind is that I need to use something better then the onboard Intel GMA 900 graphics processor but everything out there says it should be able to handle it. It's a 3.2 P4, 915G MSI board running 1GB DDR400 RAM. The CPU only gets up ~80C or so. Any ideas?
bard is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-22-2007, 07:55 PM
Sexual Tyrannosaurus
 
Dawkins's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Location: Surrounded by a bunch of slack-jawed faggots
Posts: 5,335
I haven't had any problems with GW's..... I'm on all the time if you ever need help

You are not free whose liberty is won by the rigour of other, more righteous souls. Your are merely protected. Your freedom is parasitic, you suck the honourable man dry and offer nothing in return. You who have enjoyed freedom, who have done nothing to earn it, your time has come. This time you will stand alone and fight for yourselves. Now you will pay for your freedom in the currency of honest toil and human blood."
Dawkins is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-22-2007, 10:02 PM
Time Served
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 253
yeah sounds like your overheating the proc cuz 80c is way hot, mine enver gets above 50c under a full load on stock cooling. a graphics card would make a huge difference also cuz it will take the load off of the cpu
blackedv is offline  
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-22-2007, 10:12 PM
Lifer
 
1994SilverGT's Avatar
 
Join Date: Jun 2003
Location: Garland, TX
Posts: 1,975
could be the power supply, more than likely its the crap video card you have.

95' Red Mustang GT.

Slow.
1994SilverGT is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome