Connection problems - DFWstangs Forums
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 03:40 PM Thread Starter
Party at the moon tower
 
chevyhater01's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Rowlett
Posts: 1,788
Connection problems

I've been having connection problems for about a week now.

I use to beable to connect at 42-48k and all of a sudden it drops to 28.8 and wont go any higher.

I know that the phone lines around here probably wont support much more than 28k but it would still display 48k or so.

Not to mention there is a significant change in downloading speed and surfing speed.

My question is what might have caused it and what can I do to fix the connection problems.


Jon
chevyhater01 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 03:44 PM
Googlist-Wikipedian
 
Hunt4m3x's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: de_aztec
Posts: 4,814
Check for spyware and stuff. Who is your ISP?

2005 Infiniti G35 Sedan Ivory Pearl Premium

2006 Infiniti FX45 Liquid Platinum

2010 Polaris Ranger RZR S Orange Madness







Ban count: 2
Hunt4m3x is offline  
post #3 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 03:46 PM Thread Starter
Party at the moon tower
 
chevyhater01's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Rowlett
Posts: 1,788
That was the first thing I did when it started

I've been doing that daily also I've been running norton daily.

I use MSN
chevyhater01 is offline  
 
post #4 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 04:37 PM
Googlist-Wikipedian
 
Hunt4m3x's Avatar
 
Join Date: Jul 2002
Location: de_aztec
Posts: 4,814
The xp modems settings might have changed. Im not an XP user at all. Im more Win2k. I believe there is a setting where you change if you only want to connect at this speed. Look around in the CP in modem settings. If it keeps doing, change your phone line cable with another.

2005 Infiniti G35 Sedan Ivory Pearl Premium

2006 Infiniti FX45 Liquid Platinum

2010 Polaris Ranger RZR S Orange Madness







Ban count: 2
Hunt4m3x is offline  
post #5 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 10:03 PM
Lifer
 
stacy532's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: lubbock,tx
Posts: 1,367
you could try some connection managers also , I got some from www.cnet.com just go to downloads then internet and then download one , even if it does not speed it up it will show you what settings you have on your connection....
stacy532 is offline  
post #6 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 10:17 PM Thread Starter
Party at the moon tower
 
chevyhater01's Avatar
 
Join Date: Mar 2003
Location: Rowlett
Posts: 1,788
Well I've looked through all the CP for settings on the modem and it says everything is working as it should.

I dont really want to download anything extra cause it was working before without any changes so I'd like to fix it as is.

I'll just keep looking for anything I can do to change the settings on it I might try setting up new connections to replace the old ones maybe some where in the setup it will have the option on what to connect at.
chevyhater01 is offline  
post #7 of 7 (permalink) Old 04-10-2004, 10:47 PM
Lifer
 
stacy532's Avatar
 
Join Date: Jun 2002
Location: lubbock,tx
Posts: 1,367
I got doctor tcp just to view what my settings were and to max them out , it was free from cnet, I had my yahoo dsl onnecting using the software they gave me and it was complete shit, I did mine manually, and my download went from 34.7kbs to 89.8max which is better....
stacy532 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Bookmarks

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the DFWstangs Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome